banner 4 Horchner family tree
Dutch

Introductie

Doelstelling: - Waarom een Hörchner website?

1. Om aan onze kinderen en kleinkinderen het rijke erfgoed van de geschiedenis van al onze families beschikbaar te stellen.

2. Om de voorgeslachten van de verschillende Hörchner families wereldwijd met elkaar te verbinden.

3. Om de relevante en interessante feiten en genealogische informatie van alle deelnemers aan deze website te onderzoeken en vast te leggen.

4. Om de Hörchner gezinnen uit de verschillende landen, die bereid zijn hun genealogieën toe te voegen, te verbinden en samen te brengen.

Deze doelstellingen zullen veranderen en evalueren met de tijd, maar hopelijk zullen de toonaangevende kenmerken waarop deze website is gebouwd n.l.flexibiliteit, aanmoediging, begrip, sympathie, tolerantie en vertrouwen blijven. Deze website is slechts een kleine stap om onze kennis en de geschiedenis van de wereldwijde familie Hörchner, in de uiteenlopende landen, zoals Australië, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika uit te breiden. Een maat voor succes van deze website zal de erkenning zijn van het belang van ons directe verleden en onze nog veel meer oude familie geschiedenis. Een andere maat zal zijn het gevoel geven van wereldwijd verband, vriendschap en saamhorigheid. Allen als deel van een grote familie.

Doelgroep: -

1. Alle Hörchner familieleden die deelnemen aan het stamboom onderzoek.

2. Iedereen die geïnteresseerd is in genealogie in het algemeen, met name in de Hörchner geslacht’s naam.


Variaties op naamspelling: -

Merk op dat er drie spelling variaties zijn met betrekking tot de verandering van de 'o umlaut' (of de 'ö') tot ‘o’ (zonder umlaut) of ‘oe’..

Horchner Hörchner Hoerchner

Alsmede zes varieties welke betrekking hebben op het veronderstelde historische weglaten of integratie van de ‘r’, en de 'n': -

geen ‘r’ - Höchner, Hochner, Hoechner

geen ‘n’ - Horcher, Horcher, Hoercher.

Tot slot zijn er nog negen meer variaties waarin de tweede 'h' is vervangen door een 'k'.

Hörckner, Horckner, Hoerckner

Höckner, Hockner, Hoeckner – geen ’r’.

Hörcker, Horcker, Hoercker – geen ‘n’.

Deze 18 variaties ben ik nog niet allemaal in werkelijkheid tegengekomen. Het is ook niet bekend hoe en op welke manier deze veranderingen plaatsvonden. Ik veronderstel dat spelling variaties onvermijdelijk zullen leiden tot een stevig debat over de betekenis en oorsprong van de naam, Horchner. Ik ben er bijna zeker van dat dit in de toekomst zal worden besproken door professionele en amateur etymologen en filologen gelijk. Let op: - de naam 'Hörchner' gebruikt in deze introductie kan worden opgevat als een van deze mogelijke en bestaande spelling variaties.

Engelse, Nederlandse en Duitse Talen

Deze website onstond in de Engelse taal in 2004 en nu in 2012 hebben we dit zo goed mogelijk vertaald in het Nederlands en Duits. Het zal niet allemaal vlekkeloos zijn en heeft U verbeteringen laat mij dit weten.

De Australische Horchner Families: - Dit hoofdstuk is een bijdrage van John Horchner, Beachmere, en Roy Horchner, Biloela, Queensland.

De Nederlandse Hörchner Families: - Dit hoofdstuk is een bijdrage van Brunhilde Hörchner (1901-1988), Amsterdam, en Wilhelmus Johannes Hörchner (1907-1983), Graceville, Queensland.

De Duitse Hörchner Families: - Dit is een bijdrage van Prof. Franz Hörchner, Berlijn.


De VS Hörchner Families: - Dit zijn bijdragen van Larry G. Hörchner, Jr, Hagerstown, van Ben Ford, Rochester, New York State, van John P. Hörchner, New Jersey, en van Rich Boyer, Pittsburgh.

De Britse Hörchner Families: - Dit is een bijdrage van Martin Hoerchner, Londen.

Bijdragen: -
Uw informatie in de vorm van standpunten zijn belangrijk en waardevol. Indien U op enige wijze wenst bij te dragen, op welke manier dan ook, aan de familie stamboom, laat dan uw naam, e-mail adres en eventuele andere relevante contactgegevens, evenals uw bericht, achter op het gastenboek.

Waarschuwing: -
Geef alleen informatie waarmee U zich veilig voelt. Persoonlijke gegevens van in leven zijnde familie leden kunnen, eenmaal gepubliceerd, misbruikt worden. Het sturen van fotos kan ook wereldwijd in verkeerde handen vallen.

De Wereldwijde Hörchner Stamboom
"verkorte versie"

Inleiding: -
Ik heb informatie ontvangen van de Hörchner families uit Duitsland, Nederland, VS, Australië, Groot-Brittannië en Canada. Het doel van dit project is om de stamboom gegevens samen te voegen tot een gemakkelijk leesbaar geheel in het Engels, Duits en Nederlands. De toegankelijkheid en leesbaarheid zijn van belang voor degenen die niet met de computer overweg kunnen en geen toegang tot genealogische software hebben zoals Family Tree Maker (FTM). Met behulp van U allen kunnen wij hopelijk de oorsprong van de familienaam Hörchner in Duitsland opsporen.

Onderzoek: -
Contact is tot stand gekomen met behulp van persoonlijke, post-, en e-mail. De zoektocht op het internet en de daaropvolgende e-mail aanvragen zijn mijn belangrijkste bronnen om de nieuwe familieleden over de hele wereld te vinden. Uiteraard, voor een meer betrouwbare en een betere genealogische basis, zullen wij die gegevens moeten verifiëren met het originele bewijs van geboorte, huwelijk en overlijden, aantekenen die moeten worden verkregen van de familie, de kerk archieven, en overheden. Kortom, het verzamelen van data steunende uitsluitend op persoonlijk en vriendschappelijke contact.

Conclusie: -
Het combineren van twee of meer Hörchner takken met een gemeenschappelijke voorouder blijft de drijvende kracht van dit project. Tegelijkertijd zullen de bestaande gegevens steeds worden uitgebreid naarmate er meer familieleden informatie beschikbaar komt van alle medewerkers aan dit project.

Samenvatting van de Bijlagen

Namen van de Wereldwijde Horchner Stambomen.
Australië:-
AU1 – Jacob Reinhold (*1839) Hörchner Australische Stamboom.
AU2 – Wihelmus Johannes (*1907) Horchner Australische Stamboom.
AU3 - Joachim Andreas (*1889) Hörchner Australische Stamboom.

Duitsland:-
DE1 – Franz Johann (*1932) Hörchner Duitse Stamboom.
DE2 – Christian (*1830?) Hörchner (Hohenkirchen near Ohrdruf) Duitse Stamboom.
DE3 – Volker Max Werner (*1957) Hörchner (Thuringer Wald) Duitse Stamboom
DE4 – zie onder DE8.
DE5 – Franz (*1825?) und Hugo(*1883) Hörchner (Tambach-Dietharz) Duitse Stamboom.

DE6 – Jacob Reinhold (*1839) Hörchner (Kleinschmalkalden) German Family Tree
DE7 – Johann Valentin (*1742) Hörchner (Georgenthal/Luisenthal) Duitse Stamboom.

DE8 – Johann Jacob (*1743?) Hörchner (Niedersachsen/Hahnstaetten) Duitse Stamboom.

DE9 - Karl (*1873) Hörchner (Tambach-Dietharz) Duitse Stamboom.
DE10 – Hubert Hörchner (Tambach-Dietharz) Duitse Stamboom.
DE11 – Sabine/Uwe Hörchner (Dresden/USA) Duitse Stamboom.
DE12 – Traugott (*1830?)
Hörchner (Ohrdruf) Duitse Stamboom.

Verenigde Staten:-
US1 – Christian (*1830?) Hörchner VS Stamboom.
US2 – Alexander (*1850?) Hörchner VS Stamboom.
US3 – Alfred Eric (*1919) Hörchner VS Stamboom.
US4 – Heckner/Anklam VS Stamboom.

Nederland:-
NL1 – Johann Andreas (*1768) Hörchner (Hahnstaetten) Nederlandse Stamboom.
NL2 – Johannes Jacob (*1803) Hörchner Nederlandse Stamboom no.1
NL3 – Wandert Willem Frederik (*1809) Hörchner Nederlandse Stamboom no.3
NL4 – Johann Andreas Hörchner (*1811) Nederlandse Stamboom no.4
NL5 – Johannes Petrus Hörchner (*1813) Nederlandse Stamboom no.5
NL6 – Adolf (*1821) Hörchner Nederlandse Stamboom no.9
NL7 – Jacob (*1823) Hörchner Nederlandse Stamboom no.10.

Verenigd Koninkrijk:-
UK1 – Martin (*1952) Hoerchner VK Stamboom – see US3

Canada:-
CA1 – The Redecker/Horchner Canadian Stamboom – nog niet beschreven.

Nota Bene:- * betekent “geboortedatum”

The Global Horchner Family Tree
"full version"
by John Horchner

john@horchner.net


Overzicht: -
Dit document combineert verschillende Hörchner / Hoerchner / Hörchner (Ho) stambomen uit Duitsland, Nederland, Amerika (VS), Engeland en Australië. De stambomen zijn op dit moment zeer verspreid en het algemene doel van dit project is om de uitgebreide Horchner families in een enkele wereldwijde stamboom, met als oorsprong vermoedelijk ergens in Duitsland, te plaatsen. "Wereldwijd" legt de nadruk op hoop voor de toekomst met een doel dat nagestreefd kan worden door het verzamelen van zoveel mogelijke Hörchner familie geschiedenissen en genealogieën. Hopelijk onder een vaandel.

Inleiding: -
De voorlopige paragrafen zijn speciaal geschreven ter voorbereiding van het april / juli 2004 bezoek door John & Marjorie Horchner van de verschillende Hörchner families in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en USA.
Deze alinea’s zijn ook in de e-mails verstuurd naar de verschillende deelnemende leden van het Wereldwijde Hörchner onderzoeksproject, en zijn herhaald in dit document voor de volledigheid. Dan volgen de verschillende Hörchner stambomen.
Het grootste deel van het materiaal dat hier is opgenomen is een beknopte tekst weergave in plaats van een genealogische software-presentatie. Hierdoor kunnen degenen onder ons met een beperkte toegang tot geautomatiseerde genealogische software een eenvoudig en snel overzicht verkrijgen van de vrijwillige informatie van de Horchner / Hoerchner / Hörchner stambomen. Dit is opgesteld door Jannes / Jan / John Horchner / Hörchner, voorheen van Maarsbergenstraat 384, Den Haag, Nederland (1939-1950), daarna van Brisbane, Queensland, A'lia (1950-1994), nu van Beachmere, A'lia. De informatie is verzameld sinds 1960 door mijn vader (Wilhelmus Johannes), zijn zus (Hilda), en andere familieleden door vererving van de persoonlijke gegevens van familie en correspondentie, gesprekken, en de laatste tijd via e-mail berichten en zoekopdrachten op internet op basis van verzoeken om gegevens op de Horchner familie namen. Dit omvat een aantal spellingsvarianten zoals beschreven in de introductie van de Website,
www.horchner.net/ . Als voorbeeld van deze spelling variatie zond Rich Heckner (USA, nov 2003) mij een e-mail met de volgende variaties welke hij vond in een aantal van zijn dokumenten: - Hoechner, Hoerhnuher, Heorchner, Heckner, die vervolgens de Amerikaanse tak van de familienaam werd, zoals het nu is . Hij vermoedt dat het allemaal aangenomen spelling variaties van dezelfde naam zijn. Prof Dr.Dr. Franz Hörchner van Berlijn verklaarde in 2002 dat: "De naam Hörchner, Horinger, Höringer, Hörl, enz van een oorspronkelijke Duitse gemeente Höriger kwam, en mogelijk vrij vertaald ‘dienaar of slaaf’ betekent”. Het gebruik van de "Hörchner" naam in dit document sluit de min of meer correcte "Germaanse" vorm van de naam, zoals - Hoerchner, Hörchner, Hochner, Hoechner, Horcner, Hoercner, Horkner, enzovoort, niet uit. In de Engelse taal wordt geen umlaut gebruikt, echter in Duits en Nederlands wel.

Het doel van het onderzoek: -
Het algemene doel van het Wereldwijde Hörchner stamboom project is te proberen om de oorsprong van elke familie tak in Duitsland terug te vinden. Het materiaal dat U hier aantreft, maakt deel uit van een voortdurend proces van het verzamelen van de algemene structuur van het wereldwijde beeld van de Hörchner familie.

Een aantal van de Ho / Hoe / Hö gezinnen contacten moeten nog veel details van hun broers en zussen, ouders, grootouders en andere voorouders openbaren. Wanneer deze beschikbaar komen is het zeer waarschijnlijk dat meer takken aan het licht komen. Het verenigen op wereld schaal is in feite ons algemene doel. Duitse Hörchner emigranten families maakten hun nieuw verblijf in Nederland, VS, Australië en andere landen in de 18de-20ste eeuwen. Ene Jacob Reinholdt Hörchner kwam vanuit Hamburg aan in Brisbane, Australië in 1863 op het emigranten schip, La Rochelle. Hij kwam uit Kleinschmalkalden, Kurhessen. en zijn ouders waren David en Anna Marie Hörchner. Deze David kan misschien de zoon (of kleinzoon?) zijn van David Hörchner, geboren in 1776, de zoon van Anton Hörchner, beiden van Kleinschmalkalden. Helaas deze Brisbane naam is blijkbaar uitgestorven omstreeks 1945.
Ook Andreas (Andrew) en Augustus Hörchner, twee Duitse broers van ouders Christian Hörchner en Marika Marie (of Maria Martha) Kyler / Hörchner, emigreerden vanuit München naar de VS in 1879 waar zij twee grote Amerikaanse Hörchner stambomen begonnen samen te stellen, zooals hieronder is weergegeven. Een andere VS Hörchner stamboom is begonnen door Alexander Hörchner die emigreerde van een onbekend Duitse dorp, en met Mary Salander trouwde in 1888? in German Town, Wisconsin, VS.

Er zijn verschillende andere Internet migrant records (met dank aan Ben Ford, Rochester, NY and others) van Hörchner familieleden aankomst in Ellis Island, NYC (1892, 1895, 1912, 1915 etc). Degenen die emigreerden van Gotha en Friedrichoda zouden zeer waarschijnlijk gerelateerd worden aan dezelfde grote groep die nu in dorpen en steden gegroepeerd rond Tambach-Dietharz, Thüringer Wald regio woont. Andere Amerikaanse gegevens hebben andere Hörchner leden, bijvoorbeeld, een Frederick Hörchner ontslagen uit het Amerikaanse leger in 1865; Andreas Hörchner kocht Wisconsin land in 1858 net als Alexander G. Hörchner in 1883. Deze mensen moeten nog steeds geplaatst worden in een van de VS Horchner/Hoerchner/Hörchner stambomen.
De gehele acht generaties van de Nederlandse Amsterdamse stamboom kan worden herleid tot een Duitse "emigrant", Johann Andreas (1768-1833) uit Hahnstaetten, hieronder weergegeven. Hoe zijn de Hahnstaetten Ho-leden met betrekking tot de redelijkerwijs nabijgelegen Thüringer Wald, Hörchner-leden? Helaas wijzen de woorden van de doop gegevens in Sint-Nicolaas Kerk, Hahnstaetten, in een andere richting - de ouders van Johann Andreas en zijn broers worden weergegeven als: - "Eltern: Johann Jacob Hörchner, Bergmann aus Niedersachsen und Anna Catharina”. De mijnwerker en zijn vrouw kwamen vermoedelijk vanuit het noorden van Duitsland, Niedersachsen, een grote noordelijke provincie, ver weg van Thüringen.
Hopelijk tonen deze voorbeelden aan dat het doel van deze wereldwijde stamboom project is, alhoewel het nog in de kinderschoenen staat, om zoveel mogelijk leden in de uitgebreide Horchner familie in een wereldwijde structuur te vinden en te plaatsen. Wij kunnen dan aan deze algemene stamboom een historisch nauwkeurig accuraat genealogisch perspectief geven, en dat hopelijk leidt tot een enkele bron van voorouderlijke oorsprong vermoedelijk ergens in Duitsland. Het woord "wereldwijd" is een visie voor de toekomst, niet een realiteit van vandaag. Toch drukt een hoop voor de toekomst, een doel, of een doelstelling dat moet worden nagestreefd in de tijd, naarmate meer en meer gegevens en Hörchner familiegeschiedenissen en stambomen bijeengebracht onder één vaandel.

Principes van Onderzoek: -
Ik bied geen verontschuldiging aan met betrekking tot de methodologie van het onderzoek tot op heden. We weten dat het geen theoretisch genealogie is, maar dit project benadrukt het verzamelen en presenteren van de genealogie in duidelijke talen in plaats van in een software-presentatie. Dit moedigt de niet-technische bijdragers onder U aan om het vrijwilligers-werk voort te zetten en gezinnen te verenigen. We moeten veel meer informatie zien te verzamelen door kontakt op te nemen met kerken, registratie bureaus en andere archieven. Ik heb niet veel toegang tot akten van geboortes, huwelijken en overlijdingen, maar ik vertrouw in de meeste gevallen op vriendelijk kontakt via e-mail en post.

Wanneer vriendelijk contact ontstaat is het mijn bedoeling om persoonlijke correspondentie op te nemen en dus samen het beeld van het Hörchner geslacht op te bouwen. Onze voortdurende zoektocht naar de uitgebreide Horchner familie is naar mijn mening vruchtbaar en belonend, en mijn resultaten over een periode van drie jaar geven een algemeen beeld van een zeer wijdverspreid, hardwerkende, internationale familie in Duitsland, Nederland, Engeland, VS , Canada, Australië, enzovoort.
Uitgaande van een ongeveer gemiddeld 25-jarige cyclus van geboorte, huwelijk, eerste kind, zijn er vier generaties per 100 jaar. De binaire serie (twee ouders, vier grootouders;. 8 overgrootouders, 16, 32, 64, ... ... ... ... ...) breidt uit in vijf eeuwen (dat wil zeggen 20 generaties) tot ruim een miljoen directe lijn van afstamming voorouders (dat wil zeggen twee tot de macht 20 is 1.048.576).

Dit betekent dat niet alle achternaam genen afkomstig zijn van de ene voorgeslachtsboom, maar meer dan een miljoen mensen hebben hun genenpool bijgedragen in de afgelopen 500 jaar. Cijfers verder dan 500 jaar zijn nauwelijks te bevatten. Maar ik ben er zeker van dat professionele genetici en genealogen met dit soort berekeningen zeer vertrouwd zijn. Speciale markeringen op onze genen identificeren onze afkomst. Uit het recente DNA onderzoek door de universiteit van Oslo van Paaseilanders blijkt dat zij van Polynesische afkomst zijn en niet Zuid-Amerikaans, zoals gedacht in de jaren 1950 door Zweedse Kon Tiki expeditie sociologen. Misschien hebben de Frankische of Thüringer-Wald of Hahnstaetten Hörchner familieleden ook verschillende unieke DNA-merkers?
Omwille van de snelheid van de reacties op e-mail vragen, de persoonlijke benadering, en zijn directheid en zin aan ons leven van vandaag, zal mijn huidige methodiek op de korte termijn blijven zoals deze nu is, met een mogelijke toekomstige hard-copy bewijs & back-up in overeenstemming met meer traditionele genealogische principes. Ik correspondeer met niet minder dan 50 Hörchner families over de hele wereld die zo vriendelijk geweest zijn om te reageren. Deze verdeling van de familie achtergronden is uitstekend geweest, en mijn dank hiervoor aan u allen. Ik hoop en bid dat dit project positieve resultaten blijft opleveren voor de stamboom.

Doorbraak: -
Ik neem aan dat we naar het combineren van elkaar van twee of meer takken met een gemeenschappelijke voorouder streven. Sommige Duitse familie stambomen van de Thüringer Wald families hebben dit al bijna bereikt. Dit zal doorgaan met de drijvende kracht achter mijn onophoudelijke ondervraging van mijn correspondenten - iets waarvan ik zeker weet het niet altijd zo welkom is. Maar elke dezelfde of een vergelijkbaare voornaam, aanwijzing, datum van geboorte, huwelijk of overlijden, of een familie verhaal, of plaats van geboorte kan de gemeenschappelijke verbinding of ideën tussen twee takken zijn. Ik heb een mooi voorbeeld van een beschrijving die ons werd gegeven door die lieve dame, Frau Elfriede Hörchner, uit Kleinschmalkalden, toen ze de komst van de voorvader van haar inmiddels overleden man naar het dorp beschrijft: "Lange vor 1803 ist eine Familie Anton Hörchner, ... ... ... nach Kleinschmalkalden eingewandert - Söhne der Familie: Johannes geb. 1778; David geb. 1776; Konrad geb. 1785 ... ... .... ”. Het woord "eingewandert" (emigreerde) geldt nog steeds als de familie Hörchner zich verspreidt wijd en zijd over de hele wereld. Frau Elfriede Hörchner van Kleinschmalkalden en Frau Gabriele Bohner / Hörchner van Tambach-Dietharz hebben hun eigen uitgebreide gezin Sippschaftstaffeln - zie hieronder.
Om ervoor te zorgen iemand in de VS, Australië, Nederland of Duitsland zichzelf zien als een lid van één wereldwijde familie van vandaag, is, denk ik, een lovenswaardig en wenselijk doel, en geeft in de hedendaagse politiek verstoorde wereld, een waardevol mens- en familiegevoel.

Hieronder vindt U enkele internet Horchner websites:-

1. www.horchner.net/ - eigendom van en gehandhaafd door de auteur. Informatie aangaande de wereldwijde Horchner/Hoerchner/Hörchner familie.

2. www.hoerchner.com/ - van Martin Hoerchner, Londen, Engeland. Informatie over het familie en voorgeslacht van Martin.

Besluit van dit deel van "De Wereldwijde Horchner Stambomen".

Ik heb enkele stambomen van de Duits Hörchner families van het Thuringer Wald gebied geregistreerd en van Hahnstaetten, Rijnland-Pfalz, terwijl een andere stamboom aan mij door Dr. Franz Hörchner van Berlijn werd gegeven; andere stambomen zijn van de Verenigde Staten Hoerchner families; een andere gekregen van Volker Max Werner Hörchner, vroeger van Waltershausen/Dortmund, die nu woont in Nederland. Een andere is de uitgebreide stamboom van Martin Hoerchner, Londen, deze begint in de Duitse stad van Luisenthal, Thuringer Wald. Twee anderen zijn van Kleinschmalkalden, één wiens familie daar nog steeds leeft; een andere die naar Brisbane, Australië, emigreerde in 1863.

De meest gedetailleerd stamboom is de Nederlandse Hörchner stamboom, die door mijn Tante Brunhilde is samengesteld van de Amsterdam familie begonnen door Johann Andreas Hörchner in 1800. Ik heb geprobeerd alle deze stambomen volgens hun origineel vroegste bekende voorouder of de donor van de informatie te noemen - deze stamboom namen die willekeurig kunnen veranderd worden, helpen om de verschillen in de stambomen verder te kunnen bespreken. Ik zou van u willen vragen om de namen van het Hö/Hoe/Horchner leden van elke boom te controleren en nagaan of U deze namen herkent zoals van uw families dwz een broer of zus bent; ouders; grootouders; ooms; tantes; enz. Ik zou U ook willen uitnodigen om aan deze zoektocht voor Uw stamboom deel te nemen om mij zoveel mogelijk bijzonderheden te melden van Uw familie, te beginnen met Uzelf - volledige naam; geboortedatum; plaats van geboorte; hetzelfde voor broers en zussen, ouders, grootouders, enzovoort. Het e-mailadres om deze informatie naar toe te sturen is john@horchner.net . Voor het “geheimhouden” van degenen die nog in leven zijn, zal het eerste ontworpen document aan direkte familieleden waar ik eerder contact mee had worden gestuurd, zodat die dat vast kunnen houden. Later gepubliceerde kopieën van dit document op de website, www.horchner.net/ zal de geboortedatums van mensen en/of namen van ongeveer 1920-1940 voorwaarts geschrapt zijn. De vollediger versie van de Horchner stambomen zal alleen maar privé verdeeld worden als hier om wordt gevraagd en verkrijgbaar voor de geschikte stamboom software.

Terug Naar Boven

Various Global Horchner Family Trees (Full Version) - English Only.

Australia/Australië/Australien:-
AU1 – The Jacob Reinhold (*1839) Hörchner Australian Family Tree.
AU2 – The Wihelmus Johannes (*1907) Horchner Australian Family Tree.
AU3 - The Joachim Andreas (*1889) Hörchner Australian Family Tree.

Deutschland/Duitsland/Germany:-
DE1 – Franz Johann (*1932) Hörchner German Family Tree
DE2 – The Christian (*1830?) Hörchner (Hohenkirchen near Ohrdruf) German Family Tree
DE3 – The Volker Max Werner (*1957) Hörchner (Thuringer Wald) German Family Tree
DE4 – now included under DE8.
DE5 – The Franz (*1825?) und Hugo(*1883) Hörchner (Tambach-Dietharz) German Family Tree
DE6 – The Jacob Reinhold (*1839) Hörchner (Kleinschmalkalden) German Family Tree
DE7 – The Johann Valentin (*1742) Hörchner (Georgenthal/Luisenthal) German Family Tree
DE8 – The Johann Jacob (*1743?) Hörchner (Niedersachsen/Hahnstaetten) German Family Tree.
DE9 - The Karl (*1873) Hörchner (Tambach-Dietharz) German Family Tree.
DE10 – The Hubert (*) Hörchner (Tambach-Dietharz) German Family Tree.
DE11 – The Sabine (*)/Uwe (*) Hörchner (Dresden/USA) German Family Tree.
DE12 – The Traugott (*1830?) Hörchner (Ohrdruf) German Family Tree.


United States/Verenigde Staten/Vereinigten Staaten:-
US1 – The Christian (*1830?) Hörchner USA Family Tree
US2 – The Alexander (*1850?) Hörchner USA Family Tree
US3 – The Alfred Eric (*1919) Hörchner USA Family Tree
US4 – The Heckner/Anklam USA Family Tree

Nederland/Netherlands/Niederlande:-
NL1 – The Johann Andreas (*1768) Hörchner (Hahnstaetten) Dutch Family Tree
NL2 – The Johannes Jacob (*1803) Hörchner Dutch branch no.1
NL3 – The Wandert Willem Frederik (*1809) Hörchner Dutch branch no.3
NL4 – The Johann Andreas Hörchner (*1811) Dutch branch no.4
NL5 – The Johannes Petrus Hörchner (*1813) Dutch branch no.5
NL6 – The Adolf (*1821) Hörchner Dutch branch no.9
NL7 – The Jacob (*1823) Hörchner Dutch no.10 branch

United Kingdom/Verenigd Koninkrijk/Vereinigte Königreich:-
UK1 – The Martin (*1952) Hoerchner UK Family Tree – see US3

Canada/Kanada:-
CA1 – The Redecker/Horchner Canadian Family Tree – not yet shown.

Note:- * means/betekent/Bedeutung “date of birth/geboortedatum/Geburtsdatum”

Note: there is a high degree of cross referencing between these family trees. The arbitrary naming above focusses on the origin of the particular branch ie in the USA, most members of a branch will be aware of the particular German migrant who started the branch. But tracing that person further back to Germany presents difficulties. So the “USA” portion of the family tree presents those subsequently born in the USA. The prior “DE” or German branch, focusses on the German origin. So some of the bothway cross references as far as I can determine are as follows:-

AU1 – DE6; AU2 – NL6; AU3 – NL7; DE2 – US1; DE4 – NL1-7; DE7 – US3 – UK1


Some Australian Horchner Family Trees.

AU1 - The Jacob Reinhold Hörchner Australian Family Tree.

Arrival in Australia.
The story of all the Australian Horchner family trees begins with the arrival of migrants from somewhere else in the world e.g. Germany, Holland, USA. The earliest known arrival is a Reinhold Hörchner (spelt Hoerchner), arriving on the La Rochelle from Hamburg, Germany, to Brisbane, Australia, in 1863.
The “Hamburg passenger list”, page 10, shows the ship, La Rochelle, under Captain Junge departing Hamburg 15/5/1863, travelling to Moreton Bay, Brisbane. Passenger no. 46 is Reinhold HOERCHNER from Kleinschmalkalden, Kurhessen; occupation Landmann, age 24. And from the “Hamburg Emigrants 1860-1869” page 59, we read “HOERCHNER, Reinhold, on the La Rochelle departed 1863.”
Extracts from the Queensland Post Office Directory, show a “Jacob R Hoerchner” as an umbrella maker in Albert Street, Brisbane, 1874; in Ann Street, Brisbane, 1890 (spelt “Hoerschner”); in Wickham Street, Brisbane, 1891 (spelling variation “Hoerschner”); Wickham and Stanley Streets, South Brisbane, 1892. The 1892 Directory also shows a “Hoerchner, F.R., medical electrician”, Stanley Street.
A copy of an oath of allegiance in August 1875 shows a “Jacob Reinhold Hoerchner Brisbane” swearing an oath of allegiance to Queen Victoria, signed by “J. Reinhold Hoerchner, sworn and subscribed at Brisbane this 25th day of August, 1875 followed by the name: - “Jacob Reinhold Hoerchner, Prussian, 36 years.”
There are other extracts from birth, death, marriage indexes indicating:-
1. the marriage on 08.05.1866 of Jacob Reinhold Hoerchner to Caroline Baker.
2. the birth on 02.08.1866 of a son, Arthur; died 25.09.1866.
3. the birth on 20.04.1868 of a daughter, unnamed; died ??
4. the birth on 27.08.1871 of a daughter, Julia.
5. the birth on 05.10.1877 of a daughter, Rebecca.
6. the birth on 24.11.1880 of a daughter, Lydia.
7. the birth on 01.11.1882 of a son, Frederick.
8. the birth on 25.01.1886 of a son, William Richard; died 23.02.1886.
9. the birth on 31.07.1887 of a daughter, Helena; died 20.08.1887, or 20.12.1887?
The death certificate of Jacob Reinhold shows his parents names as David und Anna Marie Hö. from Kleinschmalkalden, Kurhessen, Deutschland.AU2 - The Wihelmus Johannes Horchner Australian Family Tree.
This story commences in 1950 with the arrival of the Dutch Hörchner family from The Hague on board two ships, the English “The Himalaya” and the Dutch “De Sibayak”. Etc etc etc. this story from 1950 to 2002 is still to be completed by the author, in consultation with his Australian family members. I would suggest this will be a completely separate document on this website. Family data is found under NL6, the Adolf Hörchner Dutch no.9 branch.AU3 - The Joachim Andreas Hörchner Australian Family Tree.
This story is also still to be written by Dr. Roy Horchner from Biloela, Queensland, Australia, and his extended family in Australia. It may also become a much extended document found elsewhere on this global Horchner Family Tree website. Family data is found under NL7, the Jacob Hörchner Dutch no.10 branch.)


Some German Hörchner Family Trees.

I have been kindly given the records of several family trees of the German Hörchner families from the Thuringer Wald region. Another is of my ancestor from Hahnstaetten, Rhineland-Pfalz. One was given to me by Dr Franz Hörchner of Berlin; and others by the USA Ho/Hoerchner families; and another by Volker Max Werner Hörchner formerly of Waltershausen/Dortmund, now working in Holland. Two are from Kleinschmalkalden, one whose family still lives there, another who migrated to Brisbane, Australia, in 1863. I have named most of these family trees according to the original male ancestor or the present donor of the information - these arbitrary names may help to differentiate the family trees in further discussion.

DE1 - Franz Johann Hörchner (born 14.11.1932) German Family Tree.
His ancestors are:- his greatgreatgreat grandfather - Johann Georg Hö. born in Mittersinn, died in Heilgersdorf married to Margarethe Dorothea Rudolphin.
Their 4 children were 1. Frederike Maria, 2. Johann George Daniel Hö married? Albrechtin, 4. Johanna Eleonore married ? Klein, and 3. his greatgreat grandfather - Jakob Benjamin Hö. 1790-1841, married ? Engelhard.
Their 5 children were
2. Anna Margarethe married ? Geuss.
3. Johann Georg Hö., ausgew. 1848 USA, (this needs to be followed up as a possible US fam tree.)
4. Eva Elisabeth married ? Pfeifer, 5. Joh. Georg Daniel Hö. 1837-1916 married ? Holzmiller, 1. his great grandfather - Heinrich Hö. 1826-1910 married ? Prediger.
Their 3 children were
1. Ernestine Hö. married ? Huss,
2. Johann Georg Hö 1856-1899 (this requires further research as apossible US family tree) and
3. his grandfather Adam Christian Hö. 1861-1924 married ? Thönissen.
Their 1? child is his father Ino Hö. 1896-1982 married ? Götz.
Their 2 children are
1. Ino Franz Josef Hö. 1923-1940, and
2. self Franz Johann Hö. married ? Jäger.
Their 4 children are 1. Ino Bernard Hö. 2. Kathrin Hö.3. Jasemin Hö.4. Melanie Hö.DE2 - The Christian Hörchner German Family Tree - from Hohenkirchen near Ohrdruf, showing only the German origin and connection.

Christian Hörchner married Marika Marie Kyler (also known in the USA as Mary Martha), in the village of Hohenkirchen near Ohrdruf.
Their 3? children are
1. Wilhelm Hö. who stayed "home".
2. August Hö.
3. Andreas (Andrew) Frederick Hö. 1860-1941.
August and Andrew migrated from Munich to USA in 1879. Andrew returned to Germany, but stowed away back to USA and landed in New Orleans, 1881. August started up in Baltimore, married Martha Weismann. Andrew married 3 times, 1st. Emma Carlotti Witt, (daughter Irma E. Hö/Tressler) 2nd. Clara E. Tidenberg, (nil) 3rd. Nellie Margaret Carpenter (Herman Andrew Hö, Carl William Hö, Ray K. Hö, Robert A. Hö, Naomi Hö/Evans). The rest of this family tree is “US1”, one of the USA Horchner/Hoerchner/Hörchner family trees.DE3 - The Volker Max Werner Hörchner (born 29.08.1957) German Family Tree - from Tambach-Dietharz/Waltershausen/Dortmund, Thuringer Wald Region. (“his” refers to Volker.)
His greatgreatgrandfather was Johann Andreas, Master Baker, Tambach-Dietharz, born between ?1820-1840?
His greatgrandfather was Karl Hörchner, Tambach-Dietharz, born between ?1850-1870?
Karl had two sisters.
Karl's 5 children were
1. his grandfather Ernst Hörchner, Waltershausen, 1885-??, see below.
2. Ida Hö. 1887-1939.
3. Fritz Hö. 1890-19??, who had 2 sons –
3.1 Gerhard Hö. 1919-1978, who had one son, Volker Hö. & one daughter, Christel Hö
3.2 Martin Hö. 1927-1944.
4. Max Hö. 1892-1967, who had a daughter Hannie Hö. 1919-1957.
5. Anna Hö. 1900-1968.

His grandfather 1. Ernst Hö. had 4 children:-
1.1 Max Hörchner, Waltershausen, 1913-1969
1.1.1 son Gerd Hö. 1955.
1.2 Walter Hörchner, Waltershausen, 1919-1944.
1.3 Werner Hörchner, Waltershausen, 1923-1998. and
1.4 his father, Alfred Max Heinrich Hörchner, Waltershausen/Dernbach, 192?-1995; 5 sons.
1.4.1 Walter Ernst Hörchner, Waltershausen, 1951.
1.4.2 Alfred Ralf Hörchner, Dortmund, 1956.
self - 1.4.3 Volker Max Werner Hörchner, Dortmund, 1957.
1.4.4 Gunter Hörchner, Dortmund, 1959.
1.4.5 Gerold Hörchner, Dortmund, 1965.DE4 – now included under DE8
 

DE5 - The Franz und Hugo Hörchner German Family Tree - in honour of the two founding patriarchs. This was previously “The Hilmar/Elfriede Hörchner Family Tree", in honour of the Kleinschmalkalden family who first provided the information. this is now part of a larger family tree provided by Gabriele Bohner/Hörchner, and her father, Herbert Hörchner.

Franz Hörchner married to Wilhelmine - no dates available. Children were
1. Christiane Hö. married to ? Rednagel. No dates available as yet.
2. Karl Hö. No dates available as yet.
3. Hugo Hörchner born 21.01.1883 married (no date) to Christiane Umbreit born 15.03.1884.
Children were
3.1 Karl Hö. born 18.09.1905
3.2 Paul Hö born 21.12.1906
3.3 Kurt Hö. born 07.04.1909
3.4 Hildegard Hö. Born 25.07.1913 married to ? Oschmann

Paul Hö. married Rosa Anschütz, born 25.10.1906. Children were
3.2.1 Herbert Hörchner, born 06.01.1926, married to ?
3.2.2 Hilmar Hörchner, born 15.07.1933, died 02.07.1987, married to Elfriede.

Children of Herbert are Christina, Gabriele, & Norbert Hörchner.

Children of Hilmar & Elfriede are Karin, Evelyn, & Arndt Hörchner.DE6 - The Jacob Reinhold Hörchner German Family Tree,
From information supplied 2003 by Elfriede Hörchner, aus Kleinschmalkalden, obtained from the Church Office, Parish of Kleinschmalkalden, dates are as follows:-
1. Anton Hörchner, 1803, married Eva Catherina Vietsch. Children born in Kleinschmalkalden were
1.1 – Johann David, *13.03.1776 +22.03.1860
1.2 – Johannes, *11.11.1778
1.3 – Konrad, *21.06.1785 +07.11.1867
One of these three had a son named Konrad, *14.01.1815 +08.05.1886, “und Bürgermeister auf Kleinschmalkalden 1850-1875”.
From information by John Horchner, 2003, obtained from the Brisbane State Library, Queensland, Australia. An extract from the index to the Hamburg emigrants 1860-1869 shows a Jacob Reinhold Hörchner arriving on the La Rochelle from Hamburg, Germany, to Brisbane, Australia, in 1863, with 443 other German migrants. Jacob Reinhold was born 1839 at Kleinschmalkalden, Germany, to parents David Hoerchner and Anna Maria KONIG. Jacob Reinhold was married 08.05.1866 to Caroline BAKER who died 08.07.1934.Jacob Reinhold died 27.06.1923. They had 8 children. For further details see under “AU1” in Australian Horchner Family Trees.
If we combine the two above informations, one could reasonably assume that David Hoerchner, the father of Jacob Reinhold, was the son, or grandson, of the Kleinschmalkalden family, David 1776-1860. This is still to be verified independently.DE7 - The Johann Valentin Hörchner German Family Tree, - from Georgenthal/Tambach-Dietharz/Stutzhaus showing only the German connections.
(Note:- “ + ” here indicates “married”.)

Johann Valentin Hörchner 1742/43 (Georgenthal)
2 Georg Sebastian Hörchner 1785 (Tambach-Dietharz)
3 Georg Jeremias Friederich Hörchner 1827 (Stutzhaus) + Marie P. D. Pflügner
3.1.August Emil Hörchner 1851–(Stutzhaus)
3.2 Sally Marie Alexandrina Hörchner 1853–1930 (Stutzhaus)
3.3.August Reinhold Hörchner 1855 + Johanna Ida Triebel 1858
3.3.1 Otto Hörchner 1878 (Stutzhaus)
3.3.2 Minna Lina Emilie Hörchner 1880 (Stutzhaus) + Oscar König
3.3.3 Ernst Albert Hörchner 1881 (Stutzhaus)
3.3.4 Anna Meta Hörchner 1883–1949 (Stutzhaus) + Leopold Klein 1875-1944 (Sühl)
3.3.4.1 Erich Klein
3.3.4.2 Hans Klein?-1990
3.3.4.3 Leopold Klein
3.3.4.4 Ernst Klein 1906-1955
3.3.5 i Clara Marie Hörchner 1885 (Stutzhaus) + Möller
3.3.5.1 Paul Möller?-1991 + Hedwig Baumbach
3.3.5.1.1 Paul Moeller 1927 + Martchen Möller
3.3.5 ii Clara Marie Hörchner + Oswald Lagbein
3.3.6 Erich Alfred Hoerchner 1888 – 1969 (Stutzhaus) + Anna Martinz 1897-1954
3.3.6.1 Alfred Erich Hoerchner 1919–1988 (California)
+ Roma Alma Wallquist (California)1920-1993
(please see “US3” The Alfred Eric Hoerchner USA family tree.)
3.3.7 Wilhelm Reinhold Hörchner 1890–1927 (Stutzhaus) + Hilde Marte Ella
3.3.7.1 Margot Hörchner
3.3.7.2 (unknown) half-sister
3.3.7.3 i Wilhelm Hörchner 1920–1993 + (Dortmund)
3.3.7.3.1 Michael Hörchner
3.3.7.3.ii Wilhelm Hörchner + Gertrud Weislogel
3.3.7.3.2 Falk Hörchner
3.3.7.3.3 Elmar Hörchner
3.3.8 Ernst Otto Hörchner 1892–1893 (Stutzhaus)
3.3.9 Emil Friederich Hörchner 1894 (Stutzhaus)
3.4 Friederich Albert Hörchner 1857
3.5 Carl August Lewin Agathon Hörchner 1859–1943 (Stutzhaus)DE8 - The Johann Jacob Horchner German Family Tree - these are the German parents and siblings of Johannn Andreas dealt with under The Dutch Family Tree NL1-9. Johann Andreas “migrated” to Holland around 1800. There seems to be very little information regarding the offsprings of Johann’s siblings in Hahnstaetten, except for the Church book entries below.

Parents (Eltern) of Johann Andreas: - (from the baptism record of St Nicolaus Church, Hahnstätten)
Johann Jacob Hörchner *? - +1787, Bergmann aus Niedersachsen, married to Anna Catharina (Katharina?).
They had 3 or 4 children:- (my aunt has a 4th entry in her book, a Carl, who may have died 1771.)

“Auszug aus den Kirchenbüchern Hahnstätten 13.6.1975

Hörchner, Hieronimus, getauft am 14.7.1765 in Hahnstätten
Eltern: Johann Jacob Hörchner, Bergmann aus Niedersachsen und Anna Catharina.
Hörchner, Johann Andreas, getauft am 7.2.1768
Eltern: wie oben
Hörchner, Johann Friedrich, getauft am 10.Dez. 1773
Eltern: wie oben

i. Hörchner, Johann Peter, geboren am 13.März 1792 zu Hahnstätten
Eltern: Hieronymus Hörchner und Cristine Elisabeth geb. Groos von Schönborn
ii. Hörchner, Catharina Margarethe geb. 10.4.1793 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
iii. Hörchner, Johannes, geb. am 19. Juni 1794 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
iv. Hörchner, Elisabeth, geb. am 15. ? 1795 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
v. Hörchner, Anna Dorothea, geb. am 15. Febr 1798 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
vi. Hörchner, Anna Maria, geb. am 19. April 1799 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
vii. Hörchner, Marie Elisabeth, geb. am 13. April 1801 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
viii. und ix. Hörchner, Christine, und Hörchner, Hieronymus, geboren am 17.2. 1803
zu Hahnstätten. Eltern: wie 1.
x. Hörchner, Cathrine Margrethe, geb. am 15. Febr. 1804 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
xi. Hörchner, Marie Margarethe, geb. am 2.Dez. 1806 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.
xii. Hörchner, Anne Christine, geb. am 17. Jan 1809 zu Hahnstätten.
Eltern: wie 1.DE10 – The Hubert (*) Hörchner (Tambach-Dietharz) German Family Tree.
1. Hubert Hörchner married to Ilona
2. Marcus Hörchner born 20.03.1981 – no further information to date.


DE11 – The Sabine (*)/Uwe (*) Hörchner (Dresden/USA) German Family Tree.
1. grandparents of Sabine & Uwe & Thomas Hörchner/Hoerchner
2. parents of Sabine & Uwe & Thomas.
3. Sabine Hörchner married to Romy, Dresden.
Brother Uwe Hoerchner married, living in Woodside, near San Francisco.
No further information to date.


DE12 – The Traugott (*1830?) Hörchner (Ohrdruf) German Family Tree.
1. Traugott Hörchner born circa 1830. Started dress shop in Ohrdruf in 1856 which still exists today.
2. next generation, son Walter Hörchner, born circa 1870-1880.
3. next generation, daughter Brigitte Hörchner, born 1920, died 1956. This is “Grandma Brigitte”.
4. next generation, daughter Inge, married Michalski. This is “Mum Inge”.
5. next generation, 5.1 daughter Annett, born 1972. 5.2 daughter Katja, born 1974, married Volker.
Inge & Katja manage the Traugott Hörchner Dress Emporium at Ohrdruf.

Some United Sates of America Hörchner Family Trees.

US1 - The Christian Hörchner USA Family Tree. This information from emails with US correspondents.

Christian Hörchner married Mary Martha (Mary M. or Marika Marie) Kyle in Hohenkirchen, near Ohrdruf, Thuringer Wald Region, Germany, and had 3 children
1. August, migrated from Munich, Germany to US in 1879 with brother Andrew.
2. Andreas (Andrew) Frederick, born 19 May/March 1860, died 14 Sep. 1941, migrated in 1879 to US with his brother, August, returned to Germany, but re-migrated to US in 1881.
3. Wilhelm – stayed “home” - no further information (nfi).

1. The August Horchner USA branch.

1. August Hö. married Martha Weissman; 3 children,
1.1 Richard August 11.06.1898-09.1980
1.2 Andrew 30.04.1901-09.1975 married A. Evelyn Middlekoop
1.3 Cora nfi
Note:- August was in Baltimore by 1888; Martha died young; August went to Texas, leaving his 2 sons in an orphanage, adopted by the Chittendens of ?. Were there any more August offsprings in Texas?

1.1 Richard August 1898-1980 married Louise Pintard Robinson 21.07.1895-26.02.1974; 4 children,
1.1.1 Richard Screven Ho.10.06.1923-01.10.1986 married Dell Watson
1.1.2 John Pintard Ho.11.03.1927 married Walteen Watton
1.1.3 Louise Robinson Ho. 06.07.1928 married 19.06.1954 Dr. Willard Nelson Failing
1.1.4 Charlotte Cushman Ho. 10.08.1934 married twice
Note:- Richard August studied literature at Yale; played piano, baseball; Robinson ancestor family details not shown here; ,

1.1.1 Richard Screven & Dell have 2 children,
1.1.1.1 Richard Ho.
1.1.1.2 Robin Ho.

1.1.2 John Pintard Sr. & Walteen have 4 children,
1.1.2.1 John Pintard Ho. Jr married Nadine
1.1.2.2 Jennifer Ho.
1.1.2.3 Katherine Ho. married Bruce Bonato
1.1.2.4 Jimmy Ho.

1.1.3 Louise Robinson & Willard Nelson Failing have 2 children,
1.1.3.1 Linda Louise Fa. born 28.06.1956 married twice
married #1 07.03.1981 George Siegfried Gorski born 01.09.1936, Berlin – one child
1.1.3.1.1 Sonya Maxine Go. born 07.07.1984
married #2 05.06.1993 Benjamin Pierson Ford IV born 22.08.1956
1.1.3.2 Robert Willard Fa. born 06.06.1958 married Barbara Gates Larmon, born 22.09.1953.
Note:- Failing ancestor family details not shown here

1.1.4 Charlotte Cushman Ho. married #1 Patrick Riordon; 5 children; married #2 Don Paulsen.
1.1.4.1 Elizabeth Ri. married #1 Richard – one child; m#2 Robert Hoffman
1.1.4.2 Christine Ri. married Kelly Finnerty – one boy;
1.1.4.3 Michelle Ri. nfi
1.1.4.4 Douglas Ri. married - one child, Matt.

1.2 Andrew Hö. 1901-1975 married A. Evelyn MIDDLEKOOP; one son
1.2.1 John Andy Ho. (Chino Valley)
Note:- Middelkoop ancestor family details not shown here.

2. The Andrew Horchner USA branch.

2. Andrew Frederick Hö 1860-1941 migrated from Hohenkirchen near Ohrdruf, Thuringia, Germany in 1879, returned to Germany but migrated to New Orleans, arriving 10.10.1881, & migrated to Meyersdale, PA. He was a carpenter, and married three? times.
Married #1 Emma Carlotti Witt, born 27.06.1867 to parents Cornelius Heyer Witt & Elizabeth McCall Johnson, died 28.07.1889; Emma had one daughter, Irma, born 1886, died 1954; she married Henry L. Tressler, and had 4 children, Emma (married William Martz); Benjamin H.; James T.; Leonard.

Married #2 1893 Clara E. Tidenberg, born 30.03.1871 to parents John & Henrietta Tidenberg, died 25.10.1894, Johnsberg cemetery, Somerset, PA.

Married #3 1913 Nellie Margaret Carpenter, born 29.08.1891, died 31.05.1979. There were 5 children-
2.3.1 Herman Andrew Ho. born 06.03.1914-died 22.01.1988; Meyersdale, PA married Velma Irene Johnson, 24.01.1916-09.1976,
2.3.2 Anna Mary Naome (or Naomi A.) Ho. married Evans Dunnick - 2 children
2.3.2.1 Susan Dunnick
2.3.2.2 Robert Dunnick
2.3.3 Ray Kyle Ho. married twice
2.3.4 Carl William Ho. married Frances Elizabeth Rowe
2.3.5 Robert Ho. nfi

2.3.1 Herman Andrew & Velma Irene had 3 children-correct order?
2.3.1.1 Dale Andrew Ho.
2.3.1.2 Frantz Andrew Ho. 18.01.1942-15.01.1950
2.3.1.3 Gay Evans Ho.


2.3.3 Raymond Kyle married #1; had 1 son
2.3.3.1 Richie (Ray Edward?) Ho.
2.3.3 Raymond Kyle married #2; had 3 children
2.3.3.2 child 1
2.3.3.3 child 2
2.3.3.4 Pam Ho. married Gerry Lute;

2.3.4 Carl William & Frances Elizabeth had 5 sons-
2.3.4.1 Carl Andrew Ho. 03.06.1937-17.01.1999 married Patricia Ann Brechbill
2.3.4.2 Larry Ho. Sr. married Mary Jane Neff
2.3.4.3 Charles E. Ho. married Rosalie Rowe (Rowe family details not shown here)
2.3.4.4 Raymond Ho.
2.3.4.5 Francis Ho. married Sharon Dunn

2.3.4.1 Carl Andrew & Patricia Ann have 2 children
2.3.4.1.1 Cheryl Ho.
2.3.4.1.2 Paul Ho.

2.3.4.2 Larry Sr. & Mary Jane have 5 children
2.3.4.2.1 Larry Gene Ho. Jr born 1961 married Lisa Ann Keith; Stephanie Nicole & Brittany Marie
2.3.4.2.2 Diana Ho. married Gary Palmer; Gary Lynn & Jennifer Nicole
2.3.4.2.3 Gary Ho. married Laura Miller; Kimberly, Dustin & Candance
2.3.4.2.4 Timothy Ho.
2.3.4.2.5 Michael Ho. married Kay; Michael Jr, Chevelle, Eric & Christopher

2.3.4.3 Charles E & Rosalie have 2 children
2.3.4.3.1 Charles Ho. Jr married Karen; son & daughter
2.3.4.3.2 Jeffery Ho.

2.3.4.5 Francis & Sharon have 2 children-birth order?
2.3.4.5.1 Christiana Ho.
2.3.4.5.2 Scott A. Ho. married 04.01.1997 Geneva Bare; Warren


US2 - The Alexander Hörchner USA Family Tree from Wisconsin & Michigan.
This information from emails & posted material with US correspondents.

Alexander Hörchner born Germany, migrated to US to Vernon County, Wisconsin. He married there 28.11.1875 to Mary Nee Sallander, born 30.06.1859 in WN to parents Andrew Sallander born 19.05.1835 in Goethe, Saxony, Germany, & Hannah Hilderbrandt born 10.1831, died WN 11.1900. Andrew Sallander migrated to US 01.06.1853, Ellis Island. There were 6 children; Mary Nee, John, Frederick Howard, Anna, Charles E, Minnie. Alexander & Mary Nee met in Vernon County, married, & had 6 children. One spelling of Alexander’s name is “Alek Harner”. He bought 40 acres in WN in 1888.

Their 6 children were born at Juneau County, Wisconsin -
1. Lena Horchner, born 1878
2. Frank Horchner, born 20 Sept 1879, died 13 Feb 1925, at Delta County, Michigan.
3. Francis Horchner, born ca 1880-1889
4. Winie Horchner, born ca 1881-1890
5. Louis Randolf Horchner, born 16 June 1891, died 16 June 1961
6. Eda Horchner, born 16 Dec 1897
----------------------------------------------------------------------------------------
2. Frank Horchner married 21 April 1906 at Merrill, Wisconsin
to Emma Augusta JAEGER, born 26 July 1887 at Merrill, Wisconsin, died 3 Feb 1959.
(Emma’s parents – John JAEGER married to Sofie Nee SCHROEDER.)
Frank & Emma’s 2 children were born at Merrill, Wisconsin –
1. Arthur Charles Horchner, born 2 Dec 1906, died 6 July 1949
2. Lorena (Arlene) Horchner, born 1908, died 1963.
--------------------------------------------------------------------------------------------

1. Arthur Charles Horchner married 25 Dec 1928 at Escanaba, Michigan
to Adele Johanna SANDERMAN, born 19 June 1904 at Milwaukee, Wisconsin, died 6 June 1999 at Escanaba, Michigan. (Adele’s parents - ? SANDERMAN married to ? ZASTROW.)
Arthur & Adele’s 4 children were born at Escanaba, Michigan –
1. Marvin Arthur Horchner, born 27 Feb 1931
2. Roger Charles Horchner, born 25 Sept 1933
3. Gerald Edward Horchner, born 28 Aug 1940
4. Dale Franklin Horchner, born 4 Jan 1945
-------------------------------------------------------------------------------------------
1. Marvin Arthur Horchner married 29 Sept 1956 at Escanaba, Michigan
to Mary Ellen SWAN, born 10 Feb 1931 at Central City, Kentucky, died 4 Nov 2000
(Mary’s parents – Fry SWAN married to Pearl WALLACE.)
Marvin & Mary’s 2 children are -
1. Sherry Lynn Horchner, born 4 Mar 1962 at Marquette, Michigan
2. Linda Marie Horchner, born 26 Sept 1964 at Soo, Michigan
----------------------------------------------------------------------------------------------
2. Roger Charles Horchner married 11 June 1955 at Escanaba, Michigan
to Lois Jeanne HENNESSEY, born 13 Sept 1937 at Garden, Michigan.
(Lois’ parents – Carlyle James HENNESSEY married to Marian Pearl FOURNIER.)
Roger & Lois’ 5 children are -
1. Julie Jean Horchner, born 8 Nov 1955 at Escanaba, Michigan-married
2. Larry Charles Horchner, born 5 Jan 1957 at Marquette, Michigan
3. David James Horchner, born 25 Feb 1958 at Marquette, Michigan-married
4. Michael Scott Horchner, born 22 Mar 1959 at Marquette, Michigan-married
5. Susan Kay Horchner, born 25 July 1963 at Mt Clemens, Michigan-married

1. Julie Jean Horchner married Roger POWERS

3. David James Horchner married 31 May 1980 at Reed city, Michigan
to Julia Ann ANDRES, born 18 Dec 1958 at Reed City, Michigan.
(Julia’s parents – Ronald Joseph ANDRES married to Carol Jean YOST.)
David & Julia’s son is Andrew David Horchner, born 14 Dec 1992 at Big Rapids, Michigan.

4. Michael Scott Horchner married 27 Jan 1990 at Salida, Colorado
to Deana Marie PONIKVAR, born 7 May 1960 at Salida, Michigan
(Deana’s parents – Ludwig John PONIKVAR married to Evelyn Jeanne TREVATHAN.)
Michael & Deana’s have 2 children from Deana’s previous marriage
1. Clinton Frank Horchner, born as CF YANT 16 Feb 1979 married Jessica Ruth ONDRUS
(Jessica’s parents – John ONDRUS married to Ruth STANLEY.)
2. Michael Paul Horchner, born as MP YANT 21 May 1980 married Mary Nicole BRACKETT
(Mary’s parents – Tony Pearson/BRACKETT married to Mary Kimberley STARK.)

5. Susan Kay Horchner married Bandy BOIKE. nfi
-----------------------------------------------------------------------------------------------
3. Gerald Edward Horchner married #1 1961 at Escanaba, Michigan
to Sharon WOLFGRAM (parents – David WOLFGRAM married to Inez FALLMER.)
Gerald & Sharon’s child, Jeffrey Scott Horchner, was born 26 Apr 1962 at Escanaba, Michigan.

Jeff Scott Horchner/Greenlund married 17 Aug 1985 at Escanaba, Michigan
to Charlotte Marie LAVIGNE, born 14 Sept 1962 at Escanaba, Michigan
(Charlotte’s parents – Wayne LAVIGNE married to Mary Ann HOLMLUND.)
Jeff & Charlotte’s 3 children were born at Holland, Michigan. Now live at Zeeland, MN.
1. Matthew Greenlund, born 12 Sept 1989
2. Michael Greenlund, born 1 June 1993
3. Mikayla Greenlund, born 10 July 1998

3. Gerald Edward Horchner married #2 3 June 1967 at Escanaba, Michigan
to Carole Ann CATTO, born 13 Nov 1940 at Ishpeming, Michigan
(Carole’s parents – Otter Ino CATTO married to Lyle Ellire SAARI.)
Gerald & Carole’s children are -
1. Gregory Dale Horchner, born 28 Sept 1968 at Trenton, Michigan
2. Steven Edward Horchner, born 15 Jan !971 at Monroe, Michigan

1. Gregory Dale Horchner married 5 Sept 1998 at Maui, Hawaii
to Cynthia RUSIE, born 24 May 1971 at Indianapolis, Indiana
(Cynthia’s parents – Michael RUSIE married to Nina WAGNER.)
--------------------------------------------------------------------------------------------
4. Dale Franklin Horchner married 24 July 1965 at Escanaba, Michigan
to Janet Sue LONG, born 10 Dec 1944 at Escanaba, Michigan
(Janet’s parents – Raymond LONG married to Dorothy PETERSON.)
Dale & Janet’s 2 children were born at Milwaukee, Wisconsin -
1. Todd R Horchner, born 19 Apr 1967
2. Troy Allan Horchner, born 19 Mar 1970

1. Todd Horchner married 12 Aug 1995 at Dallas, Texas
to Marie Elaine ROSEMOND, born 4 Jan 1970 at Port Wayne, California
(Marie’s parents – Henry ROSEMOND married to Shirley ULRICH.)

2. Troy Allen Horchner married 9 Sept 2000 at Gladstone, Michigan
to Brenda Jean GONZINSKI, born 6 Sept 1969 at Norway, Michigan.
(Brenda’s parents – Jack GONZINSKI married to Tammy CLARK.)
Troy & Brenda’s child – Madaline Horchner – born 6 Aug 2001.


US3 - The Alfred Eric Hoerchner USA Family Tree - available on Family Tree Maker (FTM) software, courtesy of Martin hoerchner, London.US4 - The Heckner/Anklam USA Family Tree – from emails by Barbara Jawor and Richard Heckner.

The Heckner branch:-
Johann Andreas Hoerhnuher/Heorchner/Hoecher was Rich’s greatgreatgrandfather from Germany
married to Frederika (Friedrika?) Karolina Nussbecker, born 1824, Saxony, Germany, migrated to US in 1850, died Menasha, 1907. There were 10? children at Kakauna Street, Menasha, Wisconsin (see Census 1870 & 1900). Rich’s greatgrandfather,August Heckner born 1865 died 1903 was the youngest, married Lillian Papke, stayed “at home”. Lillian left the marriage in 1900, & she died 1928. August’s siblings born before 1850 were from Sachen-Coburg-Gotha, Germany - Frederick, born 1847; Wilhelmina, born 1850, died 1878. Others born later Caroline, born 1857; Amelia, born 1859.
Rich’s grandfather, George born 1891, was one of three children; brought up by grandmother Karolina after 1900. George’s details & Rich’s parents, and siblings if any, are not yet shown here.

The Anklam branch (in part only as it relates to Barbara):-
Wilhelmina Hoerchner born 1850, died 1878, married 1871 Ludwig (Louis) J Anklam born 20.01.1844 in Pozen, Prussia, migrated in 1862, died 24.02.1922. There were 2-4? children; William Frederick 1872-1946; Ida; Harriet; LJ Anklam remarried & had 5-6? children. William Frederick is Barbara Jawor’s grandfather whose details, & that of Barbara’s parents, and siblings if any, are not yet shown here.Some Dutch Horchner Family Trees.
NL1 - The Johann Andreas Hörchner (Hahnstaetten) Dutch Family Tree,
with its five numbered & named branches, NL2-6.

The information presented here was collected by my Aunt Hilde, Amsterdam during the 1960-80’s. The Dutch Horchner family tree starts with the arrival in Holland in 1800 of Johann Andreas Hörchner, from Hahnstaetten, Nassau, Diez. He married his first wife in Amersfoort, Holland and his second wife in Amsterdam where they lived in Dirk van Hasseltsteeg 14. Johann Andreas was a “stroop brander” (lit. “syrup or treacle burner”). One of his sons, (3) Wandert Willem Frederik , lived at Brouwersgracht 183, another son, (4) Johann Andreas, lived at Peperstraat 14. Another son, (5) Johannes Petrus, was a boekdrukker ( printer ), married at Scherpenzeel (1835), and at Meerenberg (1851). He also lived in Dirk van Hasseltsteeg 614, moved to number 608 in November, 1855, moved to G430 Lange Lijnbaansteeg in May, 1857, and to Heerenstraat 225 in February, 1858, and to EE246, Heerenstraat 37. The number (8) son, Johann Frederik, was a sailor, ‘matroos aan boord van ZM Fregat “Prins Alexander der Nederlanden”’, and died in Batavia. The number (9) son, Adolf, was also a “stroop brander” like his father, and Adolf’s son, number (9A), Adolf, was a barber. The number (10) son, Jacob was born at home, in the Dirk van Hasseltsteeg in 1833, became a barber, like his nephew, (9A) Adolf, and in 1873, he “verhuisde naar Hoorn” ( shifted to the town of…..) where some of his descendants live to this day. More of these family anecdotes collected by my Aunt will appear in later pages.

This family tree is of course dedicated to my paternal aunt, Brunhilde Horchner (9ACC below), who had the original foresight and energy, and who stimulated my father and myself to follow in her footsteps. This information was given to my father by her when she visited Australia in 1956, and subsequently in 1968, plus her many letters to my parents and my visit to her in Holland in 1974.
Notes:- * means ‘born’; + means ‘died’; nfi means ‘no further information’; early Dutch male/female first name distinction is usually by the use of Latin gender endings eg -a is female; -es, -us, -is, are male endings; -tje is usually the female diminutive; all surnames shown are bolded. “married#2” means a second marriage.
A check in Feb 2004 into Hilde’s original Stamboek showed a number of transcription errors during the 1960-80 transfer of information from Holland to Australia. These have now been corrected. There are still inconsistencies in the Stamboek where a person’s details on different pages are not the same.

NL1 - The Johann Andreas Hörchner (Hahnstaetten) Dutch Family Tree.

Johann Andreas Hörchner *07.02.1768 +04.09.1833 married#1 Hendrica Diderica Aalewijk *? +1806.
1 Johannes Jacob Hörchner *20.03.1803 +30.04.1873 married twice see below.
1bis this “double 1” indicates a later discovery, after Hilde established branches 2-10
Willem Frederik *25.11.1804 nfi

Johann Andreas Hörchner *07.02.1768 +04.09.1833 married#2 03.06.1808 Maatje Jagtenberg *06.02.1786 +23.10.1872
2 Anna Catharina *04.08.1808 nfi
3 Wandert Willem Frederik *13.03.1809 +04.03.1866 see below
4 Johann Andreas *29.10.1811 +12.09.1883 see below
5 Johannes Petrus *09.09.1813 +01.07.1880 see below
6 Gerritje *21.07.1815 +27.06.1842 married Michiel Adriaan Stijger. nfi
7 Maatje *21.06.1817 +10.07.1841 married Johannes Adriaan Prins. nfi
8 Johann Frederik *04.05.1819 +07.10.1863 nfi
9 Adolf *17.02.1821 +20.10.1849 see below
10 Jacob *12.03.1823 +? see below. Stamboek shows 12.03.1833?
11 Karel Frederik *18.03.1824 +14.05.1837 nfi

This Family Tree is continued as five separate branches, each given the name of the son of Johann Andreas; and numbered as above according to the order of their birth.

NL2 - The Johannes Jacob Hörchner Dutch branch no.1

1 Johannes Jacob Hörchner 1803-1873 married#1 31.07.1823 Aletta Adriana Scheerder *1799
1 Johannes Jacob Hörchner 1803-1873 married#2 1849/50? Wilhelmina Koot
1A Johann Andreas *1850 +13.12.1871 nfi
1B Antoon *10.09.1852 +14.02.1914 married thrice – see below
1C Geertruida Agnetha *07.05.1857 +21.04.1868.
1D Johannes Jacob *29.12.1861 +? married 16.08.1888 Johanna Adolfina Wichman, at Huizen, *30.03.1860.See below.
1B Antoon 1852-1914 married#1 Hendrina Theodora Wichman *20.05.1857 nfi
1B Antoon 1852-1914 married#2 Maria van de Steeg *1862 +1904
1BA Johannes Jacob *02.10.1895 +1918 nfi
1BB Antoon *20.12.1897 +1920 nfi
1BC Dirk Everhardus *02.12.1899 +05.1925 nfi
1BD Gerrit *03.04.1901 +08.12.1983 married 29.12.1926 Geertruida Koene *28.03.1903 +16.12.1982 see below
1B Antoon 1852-1914 married#3 1905/6 Neeltje Doevers *10.04.1880 +05.1948
1BE Annie *13.02.1908 married Bertus van der Veen 2 sons in Purmerend
1BF Johannes Antoon *26.03.1909 married Pietje van der Veen daughter in A’dam
1BG Cornelis *07.03.1912 married 01.04.1936 Wilhelmina Brandsen *16.10.1912 below
1BD Gerrit *1901-1983 married 1926 Geertruida Koene *1903-1982.
1BDA Antoon *22.05.1927 +25.08.1945; Zaandam nfi
1BDB Hendrik *20.10.1929 married 12.09.1951 Colette Geertruida Maria Tromp *16.01.1931 see below
1BDC Nelly *20.10.1931 married#1 18.09.1954 P. G. de Ruijter
1BDCA Silvia de Ruijter *11.10.1959 nfi
1BDCB Arnold de Ruijter *02.06.1963 nfi
1BDC Nelly *20.10.1931 married#2 20.08.1970 Nico Schijf nfi
1BDB Hendrik *20.10.1928 married 12.09.1951 Colette Geertruida Maria Tromp *16.01.1931
1BDBA Robert *09.02.1952 married#1 ? 12.1970 Diny Groenendaal
1BDBAA Françoise Colette Jeanne *06.03.1971
1BDBA Robert *09.02.1952 married#2 09.07.1976 Gerarda A.M. Melchers *31.08.1955.
1BDBB Mirdza *29.07.1955
1BG Cornelis *07.03.1912 married 01.04.1936 Wilhelmina Brandsen *16.10.1912
1BGA Antoon *11.08.1936 married 14.06.1968 Gerda de Boer *16.07.1945
1BGAA Bianca Natalie *31.04.1969 Zaandam
1BGAB Raymond * Zaandam
1BGB Johannes Baptist *13.01.1939 married 25.05.1960 - Alida Piets *04.08.1938.
1BGBA Carolina *30.09.1961 Zaandam
1BGBB Robert *07.08.1964 Zaandam
1D Johannes Jacob *29.12.1861 married 16.08.1888 Johanna Adolfine Wichman *30.06.1860
1DA Johannes Jacob *14.03.1889 nfi
1DB Johanna Adolfine *24.06.1891 nfi


NL3 - The Wandert Willem Frederik Hörchner Dutch branch no.3
3 Wandert Willem Frederik *1809 +1866 married#1 01.08.1832 Maria Cornelia Hent *15.10.1810 +?
3A Maria Cornelia Hanna *18.06.1832 +25.02.1892 see below
3B Wandert Willem Frederik *26.08.1835 +? see below
3C Anna Catharina *30.10.1837 +28.10.1842 nfi
3D Jan Abram *10.06.1840 +30.06.1885 married 15.11.1862 Henriette Christina de Ridder *1842 +? nfi
There is no 3E in De Stamboek.
3F Carl *16.10.1842 nfi
Wandert Willem Frederik *1809 +1866 married#2 19.07.1843 Geertrui Agnetha Verhaar *06.08.1821
3G Anna Catharina *04.06.1844 +10.05.1875 nfi
3H Wandert Frederik *11.04.1846 +26.10.1874 see below
3I Cornelis Andreas Gerard *18.10.1848 +26.03.1870 nfi
3J Johann Jacob *12.12.1851 married 01.11.1877 Maria Visser *1853 nfi
3L Geertruida Agnetha *05.03.1853 +28.01.1871 nfi Note: - L and K are
3K Maatje *05.08.1855 +11.05.1885 nfi chronologically reversed in De Stamboek.
3M Catharina Elizabeth *30.10.1857 +12.08.1872 nfi
3N Johann Andreas *07.08.1860 +15.10.1860
3O Johann Andreas *18.05.1862 +11.09.1866

3A Maria Cornelia Hanna *18.06.1832 +25.02.1892 married 12.05.1869 - Johannes Andreas Hörchner *09.11.1834 +05.09.1898 (see 4A below).

3B Wandert Willem Frederik *26.08.1835 +? married#1 17.11.1857/8 - Anna Catharina Frikke *22.09.1829 - +?
3BA Wandert Willem Frederik *10.11.1859 +04.02.1933 married 21.04.1886 see below
3BB Catharina Dorothea *26.01.1861 +? nfi
3BC Catharina Dorothea *29.09.1862 +? nfi
3BD Jan Abram *05.09.1864 +18.01.1871 nfi
3B Wandert Willem Frederik *1835 married#2 06.11.1867 Geesje Maria Galla *27.10.1834 +08.05.?
3BE Johann Friedrich *17.04.1869 +08.05.1869
3BF Geertrui Agnetha *31.12.1870 +03.01.1871
3BG Johann Friedrich *07.12.1871 +12.12.1871
3BA Wandert Willem Frederik 1859-1933 m 1886 Gouda Elizabeth v Schaik *14.01.1860 +02.07.1927
3BAA Wandert Willem Frederik *15.07.1887 +20.08.1887
3BAB Gerrit *15.07.1887 +26.08.1887
3BAC Maria Cornelia Hanna *02.06.1889 +? married 1920 Jan eric Vogelzang *? +1960,nfi
3BAD Catharina Dorothea *13.09.1890 +09.11.1968 married 24.05.1916 Cornelis Woortman *16.12.1890 +09.09.1923 nfi
3BAE Gouda Elizabeth *28.12.1892 +1910-15.
3BAF Dina Filippina *04.12.1894 +12.1967 married 01.08.1917 Lodewijk van Delden *1894 +17.03.1981
3BAG Wandert Willem Frederik *31.12.1896 married 20.03.1919 Johanna Maria Elizabeth Duif *18.09.1902 *09.03.1973 Blaricum
3BAGA Wandert Willem Frederik *08.02.1921 married Maria Tiery *01.05.1915
3BAGAA Maria married R. Oostrom
3BAGAAA Renoldo
3BAGAAB Tonny
3BAH Gerrit Willem Frederik *02.07.1899 married 20.03.1924 Johanna Hendrina Cornelissen *21.07.1899 Charlotte Bourbon Str, A’dam.
3BAHA Gerrit *10.11.1930 married 19.03.1955 children Irma, Erna, Rudolf
3BAHB Hans *20.10.1936 married 10.05.1960 children Brenda, Ellis
3BAHC Robert *12.01.1941 married 12.10.1962 Gerda Marcellis *06.12.1937 children Marcel, Dennis.
3BAI Anna Elizabeth *20.11.1902 +17.10.1919.

3H Wandert Frederik 1846-1874 married 01.08.1872 Alida Antoinette Kuiper *14.02.1849 +29.06.1879
3HA Wandert Willem Frederik *06.10.1872 +30.10.1953 married Lucretia Frederika Henriette Posthumus *29.10.1869 +12.03.1962
3HAA Lucretia Georgette Fredrika Henriette *18.04.1899 +09.02.1984 married Dr. Johannes Jacobus Postuma *08.04.1899
3HAB Antoon Marinus Pieter *21.10.1910 married 14.04.1938 Waltje Radsma 24.12.1912
3HABA Ronald Jan Adolf *02.05.1939 m 21.12.1964 Louise Anthonius Wilhelmina v Zanten *08.06.1939 Zwolle
3HABAA Anthonie Douglas, 3HABAB Denise Louise
3HABB Rurik *04.01.1942 m 19.09.1968 Marion Antoinette de Groot *09.10.1942
3HABBA Marjolein, 3HABBB Linda Jessica
3HABC Wandert Bodo *12.09.1943 m 19.12.1974 Ingrid v Heusden *17.06.1949 Zwolle
3HABCA Daniel, 3HABCB David, 3HABCC Debora, 3HABCD Esther Lydia
3HABD Lucretia Kitty *06.09.1945 m 23.10.1969 Willem Frederik v Wijk *21.03.1945
3HABDA Danielle, 3HABDB Armand
3HABE Onno 09.03.1953 m 23.11.1972 Lilian Ine de Miranda *25.03.1943 Haarlem
3HABEA Joshua, 3HABEB Susanna

3HAC Wandert Willem Frederik *18.02.1902 +03.01.1990 out of sequence; found 1984.

NL4 - The Johann Andreas Hörchner Dutch branch no.4.
4 Johann Andreas *1811 +1883 married#1 27.12.1833 Grietje Jansz Laan *19.02.1811 +09.08.1854
4 Johann Andreas *1811 +1883 married#2 11.03.1863 Willemijntje Wesselink *1818 +?
4A Johann Andreas *09.11.1834 +05.09.1898? see below
4B Marretje *12.1836 +08.02.1837
4C Wandert Willem Frederik *13.03.1838 +before 1849?
4D Maatje *28.07.1841 nfi
4E Margaretha *02.06.1844 nfi
4F Mata *01.05.1848 nfi
4G Wandert Willem Frederik *03.03.1849 nfi
4H Johannes Petrus *22.05.1850 +26.07.1869 not married

4A Johann Andreas *1834 +1898 mar#1 11.07.1860 Christina Leuvenstijn *26.09.1826 +16.12.1868
4AA Dina Christina *21.12.1861 +09.12.1919 mar 18.08.1887 Cornelis Woortman 1864-1907
4AB Grietje *1863 +20.08.1866 nfi
4AC Johannes Andreas *04.09.1864 04.02.1932? see below
4AD Johannes Petrus *23.08.1866 +24.01.1951 see below
4AE died at birth nameless – 12.12.1868
4A Johann Andreas *1834 +1898? married#2 12.05.1869 Maria Cornelia Hanna Hörchner (3A)
4AF Wandert Willem Frederik *12.12.1870 +09.05.1871
4AG Samuel *1872 +? married Gerritje Oostveen *30.09.1872 +03.02.1958 see below
4AH Willem Marinus Frederik *22.01.1871 +26.02.1945 married Margaretha Petronella Salentijn *? +23.03.1928 see below
4AI Grietje *+16.11.1875
4AJ Maria Cornelia Hanna *+16.11.1875
4AK Geertruy Agnetha *11.05.1878 nfi

4AC Johannes Andreas *1864 1932? married 28.12.1890 Johanna Maria Pauel *1864 +24.01.1951?
4ACA Johannes Andreas *15.05.1891 +13.09.1966 married 07.11.1918 Christina Meijers *07.09.1895
4ACAA Johannes Andreas *13.12.1932 married 24.11.1956 Martha Buis *16.07.1931 – Den Helder
4ACAAA Johannes Andreas *04.11.1957
4ACAAB Pieter *05.02.1959
4ACAAC Carolina *06.10.1962
4ACAAD Rudi *27.03.1963

4AD Johannes Petrus *1866 +1951 married 1937? Johanna Brands - Doetichem
4ADA Gerrit Jan Bernard *28.10.1910 married 27.12.1939 Johanna Geertruida van Veelen *24.03.1912 – Stompwijk/Zeist
4ADAA Pieter Jacobus *17.07.1941
4ADAB Gerard Jan *10.09.1942
4ADAC Wilhelmina Johanna *19.06.1946
4ADAD Jacoba Petronella *21.07.1950
4ADAE Johanna Geertruida *02.12.1954
4ADAF Herman Johan *01.10.1959

4AG Samuel 18-02-1872 +02/03-01-1949 married 21-05-1896 Gerritje Oostveen *30.09.1872 +03.02.1958
(daughter of Paulus Oostveen *25.02.1842 married Gerritje v/d Berg *10.07.1842 +02.10.1927)
4AGA Paulus *24.09.1897 +20.07.1978 mar 15.09.1927 Kaatje Klein *11.11.1902 +June 1994.
4AGAA Pieter *21.07.1933 married 22.05.1963 Jacoba Boon *23.04.1938 – Berkenwoude
4AGAAA Paul *23.01.1971 married Mariette Bruinsma
4AGAAB Kees *08.11.1973 married Wietske Arema
4AGAABA Femke Diewke *13.12.2007
4AGAABB Doutzen Nienke *10.09.2010
4AGAAC Wijnand *27.09.1957
4AGAB Samuel *24.10.1935 married 07.06.1962 Elske Roolvink *17.09.1936 +26.03.2006 Kampen
4AGABA Elske Bertine *24.03.1963 married 01.10.1988 John Grin *16.11.1961, Den Helder
(parents 4AGABAA Nathan Jan Grin *09.02.1992
4AGABAB Micha Samuel Grin *25.01.1995
4AGABB Caroline Baukje *20.09.1966 married 17.11.1989 Joannes Fransiscus Huibers
4AGABBA.Dana Annie Elske Huibers *30.09.1998
4AGABBB.Loes Fransisca Baukje Huibers *25.07.2000
4AGABC Samuel Paulus *25.10.1967 married 17.02.1994 Hillegonda Lagerwey.
4AGABCA Frederieke Maria Hörchner *09.11.1997
4AGABCB Madelief Elske Maria Hörchner *09.07.2000
4AGAC Paulus *02.10.1938 married 01.05.1965 Jacoba Wilhelmina Maan *25.04.1941
4AGACA Marleen *24.09.1969
4AGACB Rogier *12.07.1974 married 02.05.2000 Yvette van Groenendaal *05.06.1975
4AGACBA Michiel Paulus Johannes *16.04.2002
4AGACBB Joris Jacobus Maria *05.09.2003
4AGACBC Pieter Gerardus Merijn *04.05.2005
4AGACC Carl *20.07.1976 married 19.12.2009 Ingrid Molenaar *24.11.1977
4AGACCA Isa Hörchner *17.04.2011
4AGACCB Joep Hörchner *04.07.2012
4AGAD Gerard *21.04.1940 married 26/27-06-1969 Susanne Jacoba van de Berg *
4AGADA Ymkje *09.03.1977
4AGADBD Noor *30.04.1980
4AGADBC Andries *01.01.1983
4AGB Samuel *21.07.1908 married Grietje de Wilde nfi (note 4AGB & 4AGD are reversed)
4AGC Gerritje *21.10.1904 married 07.11.1929 Albert Zondervan *03.03.1903
4AGD Maria Cornelia Hanna *28.09.1899 +15-06-1986 married 30.09.1926 Watze de Vries *08.05.1895 +10.10.1980
4AGDA Rosina *24.09.1927 +13.12.2001 married Andreas Flach *13.02.1926 +28.09.2001
4AGDB Samuel
4AGDA Jaap
4AGDA Watze *16.12.1937

4AH Willem Marinus Frederik *1871 +1945 married Margaretha Petronella Salentijn *?-1928
4AHA Willem Marinus Frederik *18.09.1900 *30.09.1976 married 12.09.1928 Helena Johanna Christina Meurs *04.07.1894 nfi
4AHB Evert *27.07.1912 nfi

NL5 - The Johannes Petrus Hörchner Dutch branch no.5

5 Johannes Petrus *1813 +1880 married#1 04.11.1835 Alida van Raay *1812 +1849?
(daughter of Brand van Raay married Geertruy Scheerder
5A Petrus Johannes *11.11.1836 +15.04.1838
5B Maatje 29.03.1839 +1839?
5C Maatje 12.07.1840 +04.09.1840
5D Geertruida 30.04.1841 married 23.04.1873 Evert Antonius Braams nfi
5E Johann Petrus *12.08.1843 +03.1934 married twice see below
5F Mata *05.08.1845 +? nfi
5G Johann Andreas *30.10.1846 +? nfi
5H Martha 27.02.1849 +? nfi
5 Johannes Petrus *1813 +1880 married#2 29.01.1851 Adriana de Fries *24.08.1813 +19.01.1868
5I Johannes Adrianus *10.05.1851 +08.07.1852
5J Johannes Andreas *12.05.1852 +08 07 1852?
5K Johannes Andreas *27.03.1856 +26.05.1856
5 Johannes Petrus *1813 +1880 married#3 11.11.1874 Geertruida Fox *08.02.1830 nfi

5E Johann Petrus *1843-1934 married#1 02.11.1871 Wilhelmina Susanna Brand *05.01.1843 +10.08.1898
5EA Alida *27.08.1872 +29.01.1942 married Antonie Lucas Kroes nfi
5EB Johannes *28.12.1874 +1935 married 30.05.1902 Bartha Hendrina Nusteeg see below
5EC Johannes Petrus Willem *10.06.1877 +24.07.1877 nfi
5ED Maria Elizabeth.*23.04.1879 +14.04.1976 married WJL Verhoeven nfi
5EE Johannes Petrus *19.10.1881 +22.10.1881
5EF Johanna Petronella ?Christina *05.02.1883 married 08.04.1909 Burggraaf nfi
5EG Johannes Petrus *15.07.1886 married 02.05.1916 Johanna Marks see below
5E Johann Petrus *1843-1934 married#2 02.07.1901 Jacoba de Bruin nfi
5EB Johannes 1874-1935 married 30.05.1902 Bartha Hendrica Nusteeg
5EBA Johannes Petrus *10.08.1902 +21.10.1976-not married
5EBB Johanna Geertruida *09.04.1905 married Dr. Bakker nfi
5EBC Teunus Pieter *12.02.1907 married Catharina Wilhelmina Veer nfi
5EBD Wilhelmina Susanna 20.07.1908-not married
5EBE Johannes *29.04.1913 married 27.06.1940 Cornelia Net *25.03.1913
5EBEA Catharina Wilhelmina *1942
5EBEB Johannes Bartho. Hendrik *30.12.1945
5EG Johannes Petrus *1886 married 1916 Johanna Marks.
5EGA Johannes Petrus *13.07.1917 married 28.04.1959 H Moll-Rotterdam nfi

NL6 - The Adolf Hörchner Dutch branch no.9

9 Adolf *1821 +1849 married 09.06.1847 Hendrina Regina Maria Daame *15.02. 1825
( Hendrina Daame-Horchner *1825 remarried 28 08.1850 Hendricus Mattheus Muller
Maria Jacoba Muller *20.06.1855 nfi
Cornelis Muller *01.08.1857 +09.01.1858
Petra Maria Muller *01.08.1857 +04.08.1862
Anna Christina Muller *01.12.1858 nfi
Leentje Muller *18.09.1859 nfi
Cornelis Muller *07.09.1861 nfi)

9A Adolf *11.12.1848 +14.01.1893 married 07.08.1867 Anna Maria van der Linden *02.01.1841 +25.02.1920
9AA(1) Adolf *+1868
9AA(2) Adolf *1869 +24.09.1902 married Maria Johanna v. Nifterick see below-Marnixstraat
9AB Hendrina Regina *1871 married 15.12.1887 - Hermanus Koot *19.08.1869 +28.08.1915nfi
9AC Hendricus Mattheus *21.11.1873 +27.07.1931 see below-Westerstraat 126
9AD Johannes Marinus *08.01.1876 +14.11.1957 see below-Anjelierstraat
9AE Cornelis *04.06.1878 +07.02.1960 see below-Boomstraat
9AF Jacob *14.11.1881 nfi
9AA(2) Adolf 1869-1902 married Maria Johanna v. Nifterick
9AAA Anna Maria *05.02.1894
9AAB Willem *1896 +1898
9AAC Therisia *1897 +1898
9AAD Adolf *04.07.1899 married 07.04.1927 Jacoba Anna Kooi *29.09.1901
9AADA Francisca *05.01.1934
9AADB Erna *20.12.1936
9AADC Hugo *09.04.1942
9AADCA Remco*04.03.1970
9AADCB Mauro Carlein *23.08.1971

9AC Hendricus Mattheus 1873-1931 married 10.12.1896 Gezina Johanna Petronella van der Linden *16.06.1875 +20.05.1955-Oma Hörchner.
9ACA Hendricus Mattheus *21.08.1897 +25.03.1960 married 08.09.1945 Leni de Klerk *18.02.1910
Oom Henk en Tante Leni-no children
9ACB Johanna Gezina Petronella *08.04.1899 +04.10.1901 nfi
9ACC Brünhilda *06.01.1901 married#1 KA Wünsche *13.03.1905
married #2 EEJ Kaufmann *11.07.1894 +12.10.1979
Tante Hil en Oom Eddy-no children
9ACD Gerardus Johannes *13.12.1902 +31.08.1923 “Gerard” not married
9ACE Anna Maria *23.06.1905 +?married Kees Völmer *26.02.1901 +06.1980 see below
Tante Rie en Oom Kees
9ACF Wilhelmus Johannes *10.02.1907 +10.12.1983 married 19.09.1929 Johanna Maria Kuitert *30.03.1904 +31.12.1984 “Wim en Jo”, Vader en Moeder see below
9ACG Johannes Marinus *18.12.1908 +12.12.1983 married 11.10.1932 Annie v.Lubek *11.10.1907 +2003 “Oom Joop en Tante Annie” see below
9ACH Elizabeth Maria *06.06.1910 +08.10.1938 married 1933 Andreas Onink 01.06.1904 +12.08.1971 nfi

9ACE Anna Maria 1905-? married Kees Völmer 1901-1980
9ACEA Frieda Völmer married ??
9ACEAA
9ACEAB
9ACF Wilhelmus Johannes *1907 +1983 married 1929 Johanna Maria Kuitert 1904-1984
9ACFA Hendrikus *04.05.1933 married Rosemary Jane Miller *11.04.1931
9ACFAA David Hendrikus *30.03.1960 married 05.08.1995 Jannine Arbitis *
9ACFAAA Whitney
9ACFAB Linda Johanna *10.01.1962 married#1 27.02.1980 Frank Egyed
9ACFABA Nikki Rose Egyed*19.04.1982
9ACFABB Sam Egyed *24.12.1984
9ACFAB Linda Johanna *10.01.1962 married#2 06.08.1994 Michael Bradby
9ACFABC Jack William Bradby *12.06.1996
9ACFAC Andrew Michael *09.03.1965
9ACFAD Karen Dorothy *10.02.1967 married 06.1990 Mark Casey
9ACFADA Brenton William Casey *
9ACFADB Mitchell Mark Casey *29.03.1995

9ACFB Willem Johannes *12.01.1936 married 06.04.1963 Janette Ann Clough *06.01.1941
9ACFBA Peter McGregor *09.03.1965 married 07.05.1994 Catherine Dawn Hall *06.10.1966
9ACFBAA Kate Jessie *26.10.1998
9ACFBAB
9ACFBB Simon Russell married Helke Storey
9ACFBBA Louise Jan *24.07.2002
9ACFBC Jane Elizabeth *05.08.1968 married 12.09.1998 David Lesley Blakey *14.02.1964
9ACFBCA Daniel Ray Blakey *19.03.2000
9ACFBCB Mark William Blakey *19.03.2000
9ACFBD Dinah Margaret *09.04.1970 married Austin

9ACFC Jannes *02.03.1939 married 13.01.1962 Marjorie Ann Wildman *06.09.1934
9ACFCA Jenny Maria *29.11.1962 married#1 Darryl Andrew Caird *03.09.1962
9ACFCAA Sonja Marie Caird *30.07.1982
9ACFCAB Christine Nicole Caird *03.09.1984
9ACFCA Jenny Maria *29.11.1962 married#2 22.02.1992 John Wilson *20.11.1935
9ACFCB Robin Ann *08.09.1964 married 24.11.1990 Manaini Bai *12.02.1962
9ACFCBA Luke Malakai Jannes Bai *07.09.1992
9ACFCBB Maikali Orisi Bai *31.10.1997
9ACFCBC Vanesa Talei Bai *19.06.1999
9ACFCC Graham John *26.09 1965 married 04.12.1993 Theresa Jane Heads *31.08.1965
9ACFCCA Siobhan Simone *29.02.1996
9ACFCCB Francesca Kate *06.02.1999
9ACFCD Ian Alexander *04.01.1969 married 05.04.1997 Leanne White *25.02.1973

9ACFCDA Charli Siena *15.03.2005
9ACFCDB Indiana Aston *06.07.2007

9ACG Johannes Marinus 1908-1983 married 1932 Annie Lubek 1907-2003
9ACGA Annie Gezina *11.02.1934 married 10.04.1956 Johan Reinold *04.09.1930

9ACGB Johanna Marina *28.01.1939 married 15.11.1960 Jan Reinold *20.10.1936

9ACGC Robert Gerardus *11.06.1946 married 11.07.1969 Hanny Huisman *11.09.1948
9ACGCA Bas Jurriaan *26.02.1971 married 07.05.1999 Patricia Hazemeijer *17.07.1972/4?
9ACGCAA Marcus Jaromir *26.05.2000
9ACGCB Christa Dorien *04.12.1973 married Michiel Nijrolder *06.09.1973
9ACGCC Martine Susanne *08.09.1979 married Armando de Boer *08.05.1972


9AD Johannes Marinus 1876-1957 married 28.07.1898 Elizabeth Koot *22.09.1875 +24.01.1943
9ADA Elizabeth *19.11.1899 +06.06.1982 married Frans Hensbergen *21.11.1899 +22.11.1976
Vingboomstraat 91, Hilversum-nfi
9ADB Johannes Marinus *18.11.1901 +04.03.1966 married H. C. Koorn nfi
9ADC Theodorus *15.08.1903 married E. v. Ommen *06.05.1907-Viermasterstraat 67
9ADCA Theodorus *21.12.1935-Bonairestraat 13 II nfi
9ADD Jacob *22.03.1905 married 07.06.1928 Hillegonda de Lok *14.04.1904
9ADDA Jacob *11.08.1933 married Lyda van Lee *08.04.1933
9ADDAA Jacob Marten *01.01.1960 nfi

9AE Cornelis 1879-1960 married 1901 Wilhelmina Catharina Folkers 1883-1975
9AEA Christina *14.08.1902 married Wagenaar *14.08.1902 +1945
9AEB Anna Maria *08.08.1903 married Bierenbroodspot * +12.1969
9AEC Cornelis *19.05.1906 married Johansen
9AED Jan *07.11.1910 married Johansen
9AEE Hendricus Mattheus *08.06.1914 not married
9AEF Wilhelmina Christina *28.11.1920 married WC Soest

NL7 - The Jacob Hörchner Dutch branch no.10

10 Jacob *1833 married 01.09.1852 Geertje Christina Kelly *20.02.1826 +22.06.1891 kapper op het Damrak; dit gezin verhuisde 23.04.1873 naar Hoorn
10A Jacob *23.10.1852 +19.11.1853
10B Jacob *01.05.1855 +25.06.1925 married 28.16.1886 Anna Maria Thomhagen *08.10.1856
10C Maatje *24.06.1857 married Langbein nfi
10D Cornelia Wilhelmina ?Christina *08.05.1861 married Schuithest nfi
10E Jan Willem *09.02.1864 +24.05.1875 nfi
10F Geertje Christina *23.02.1867 married Meijer nfi

10B Jacob 1855-1925 married Anna Maria Thomhagen 1856-?
10BA Jacob *18.04.1888 married#1 Lena Rensink nfi
10BA Jacob *18.04.1888 married#2 Gwen (Canada) nfi
10BB Joachim Andreas *18.06.1889 +13.03.1979 married 01.03.1913 Alouise Dorothea Kuijp *04.01.1887 +26.03.1973. They travelled Holland-Indonesia-Australia 1951.
10BBA Johann Andreas *01.10.1914 +39.06.1977 married 15.08.1941 Jacoba Nieuwenhuizen *28.01.1916 +Soerabaja.
10BBAA Ronald Gerrit Andre Eugene *07.07.1942 Batavia married 03.10.1974 Brisbane-Biloela Joy Margaret Ritchie *15.05.1948
10BBAAA Michael Andre *12.05.1976
10BBAAB Gerrit Jon Keith *19.07.1978
10BBAAC Nicholas William *11.10.1979
10BBAAD Christopher Stephen *20.10.1981
10BBAAE Cameron Paul *10.02.1984
10BBAAF Stewart Matthew *05.11.1985
10BBAAG Christina Marie *14.08.1990
10BBAB Joyce Dorothea Nelly Estelle *10.11.1946 Den Haag married 08.04.1967 New Zealand Graham John Clayton *27.06.1944 Nukuhou, NZ – 4 children
10BBABA Lisa, married 2 children
10BBABB Stephen
10BBABC Toni, married 1 son
10BBABD Vicki, married 2 children
10BBAC Grace Edith Alouise *31.01.1950 ? married 22.06.1968 Wynnum Dennis Pitt.
10BBAD Joan Margaret Irene *28.09.1951 Brisbane married David Woodcock.
10BBB Thea Josephien *09.07.1916 married 09.11.1938 Johan Carel von Stein *16.05.1910 +01.12.1972
10BBC Jan Jacob *12.03.1921 married 22.01.194? Glorie Gordon Stuart; Melbourne
10BBCA Jeane *28.04.1950
10BBCB Theo *21.04.1953
10BBD Theo Marinus *04.09.1918 +11.11.1941 in krijgsgevangenschap; married 1941.
10BC Geertje Christina *+1892
10BD August Ernst *27.09.1894 +21.11.1971 married 03.08.1927 Maria Martinette Cornelia Buderman *27.10.1893 +02.04.1967
10BDA Anna Maria Helena *15.07.1928 married 13.04.1960 Frederik Willem Reijmers *22.12.1927 +16.02.1979
10BDB Wilhelmus August *13.09.1929 married 02.09.1957 Henny Lem *08.12.1936
10BDBA Rogier *18.08.1961
10BDBB Erwin *23.03.1964
10BDC Helena Maria *16.03.1933 married 05.06.1958 Louis van Vuuren
10BDD Jacobus Andreas *25.10.1936 nfi

Terug Naar Boven